Sofie en Peters rustieke bruiloft in Belgie

Wat kom ik toch graag naar Vlaanderen. Hartelijk, gezellig, bourgondisch. Vanaf de eerste momenten werd ik op deze mooie juni bruiloft weer direct opgenomen in de familie, no questions asked. Of ja, natuurlijk wel of ik een glaasje Cava beliefde…?

Artistieke bruid Sofie maakte zelf het ontwerp voor de uitnodigingen..

Het aanzoek

Sofie : ‘De dag dat we 5 jaar samen waren nam Peter me mee naar het bos waar we voor de eerste keer gekust hebben. Het was een prachtige dag en Peter had alles stiekem meegenomen voor een picknick. Peter had een muziekboxje gekocht met ‘onze’ liedjes en had zelfs voor een parasolletje en een zelfgekozen dekentje gezorgd. Toen we net samen waren hield ik een zelfgemaakt boekje bij met allemaal kleine herinneringen waar we om de beurt in schreven. Dit boekje had hij aangevuld (er ontbrak de afgelopen 4 jaar) en toen ik de laatste pagina las, zat hij op 1 knie met de mooiste ring!

Als kers op de taart zijn we erna naar Parijs gegaan, naar hetzelfde hotelletje waar we onze allereerste reis samen beleefden. Meer dan perfect dus!

Trouwfeest in Poppel, Belgie

Ons feest was in het Kioskafe te Poppel, waar gastvrouw Miche heeft ons zeer goed geholpen heeft met de styling. Ze voelde heel goed aan wat ik mooi vond en speelde goed in op mijn ideetjes.’

Rustieke styling
Er werd onweer voorspeld, dus de diner setting werd in deze prachtige luchtige, doorzichtige tent gemaakt. Mooie rustieke styling met hout, groen en veldbloemen.

‘Als tafelindeling had ik allemaal diertjes goud gespoten (ik ben nu eenmaal een dierenfreak) en van mijn grootmoeder heb ik een echte handgemaakte lijst gebruikt op de tafelindeling op te tekenen.’

Een vintage fiets deed dienst als limonade kraam, wederom mooi gestyled door Miche. Er zat ook grapefruit met rozemarijn bij, yum!

Trouwen in de tuin van Kioskafe
Tijd voor de trouw ceremonie! De tuin ziet er prachtig uit. Achter de bomen pakken zich dikke onweerswolken samen. Ik ben altijd mateloos gefascineerd door onweer ik hou wel van een langstrekkende donderbui voor wat extra romantiek.

Sofie over de styling van de bruiloft
‘Ik wou dat de spullen een betekenis hadden en alles moest qua styling natuurlijk en gezellig aanvoelen. Omdat mijn hond er spijtig genoeg niet kon bijzijn had ik de trouwringen rond een metalen hondje gehangen. Dit hondje heeft jaren bij mijn grootmoeder op de kast gestaan. ‘

Sofies vriendin deed haar bruids make-up en bruidskapsel. Wat een tof stijltje had deze retro chick. Ze had van Sofie een supermooi bohemian bruidje gemaakt.

Donderbui
De onweersbui barstte pas echt los toen de ceremonie net afgelopen was, waardoor de tuin van Kioskafé tijdelijk in een zwembad veranderde en een aantal keurige heren galant hun dames naar binnen tilden.

Een buitje maakt natuurlijk niet uit, echte Belgische gezelligheid gaat gewoon binnen verder. I love Vlaanderen!

Na de donderbui ging al snel de zon weer schijnen en was het tijd voor wat foto’s met de bruidsmeisjes. De bruidsboeketten komen van Raf Verwimp.

Romantische bruiloft zoals Peter en Sofie
Trouwlocatie : Kioskafé, Poppel, België // Bruidsjurk : Le Chapeau, Antwerpen // Trouwpak : Nuyts, Meerhout // Bruidsboeketten : Raf Verwimp, Lier // Trouwringen : Werner Aerts, Blankenberge // Muziek : Prins Jr band // Rustieke styling : Miche van Kioskafe en Sofie // Sweet table : Kioskafe // Trouwkaart : Peter en Sofie zelf! // Bruidsfotograaf : Madame Poppy