Bruidsfotografie info

Visie

Gelukkig krijg ik altijd alle artistieke vrijheid van de geweldige bruidsparen die met mij op avontuur gingen.

We maakten hikes door bossen, langs weilanden, door tuinen, langs de stranden van een fjord. Ongedwongen en ongeposeerd, gewoon relaxt. Soms werden hun schoenen vies. Ik fotografeerde hun eigen authentieke lovestory.

Op de dag van de bruiloft waren hun vrienden mijn vrienden. Ik werd opgenomen in de familie, sprak over leuke dingen en serieuze onderwerpen. Proostte met ze mee. Stond zelfs al twee keer in een trouwboek.

Graag fotografeer ik op een filmische, verhalende manier zonder teveel aanwezig te zijn en zonder inbreuk te maken op het verloop van de dag, met een open een vriendelijke houding. En natuurlijk op een relaxte manier zodat iedereen zich op zijn gemak voelt.

Zo vang ik alle karakters en mooie momenten op beeld van een dag die ontzettend snel voorbij gaat. Een lachende ouder, een traan van je beste vriendin, de sfeer, de details, de omgeving, het plezier.

Ga vooral met me op avontuur op je trouwdag. Het is waardevol om samen wat tijd door te brengen en ondertussen wat foto's te maken. Maak je dus vooral niet druk over poseren, laten we gewoon een hike maken en ons verrassen.

Over Marije

Ik hou van bos, zelfs als het regent. En van fjorden, want Noorwegen is mijn favoriete land. Italië komt op twee.

Ook ben ik gek op festivals, kampvuurtjes, boerderijen, ruig landschap, Engelse tuinen en natuurlijk mijn familie: hubby Yvo en onze twee buitenkindjes die altijd zwarte knietjes hebben. We wonen (hoe kan het ook anders) in het bos, vlakbij Apeldoorn.

Bruiloften: ik hou er van. Sinds 2015 ben ik full time bruidsfotograaf. Samen met BEST DAY EVER Events startte ik in 2017 Portfolio Bootcamp. Tijdens deze bootcamps helpen we bruidsfotografen aan een beter portfolio .

Genoeg te doen dus! Mijn agenda zit meestal vrij snel vol, vandaar dat Angie en Ehab, twee getalenteerde fotografen ook af en toe voor mij op pad gaan. Mocht ik zelf geboekt zijn stel ik ze graag aan je voor!

Wil je meteen checken of jullie trouwdatum nog vrij is en de prijslijst ontvangen? Stuur even een berichtje en ik laat snel wat van me horen.

foto's door Anouk van Ravenhorst

Publicaties

FAQ

Hoeveel foto’s krijgen we?

Bij de meest geboekte collectie van 8 uur bestaat de selectie uit minimaal 400  foto’s in hoge resolutie. Bij de V.I.P. collectie inclusief second shooter zijn het er meer dan 850 (!)

Zijn we een goede match?

De Madame Poppy stijl van fotografie en nabewerking is natuurlijk, filmisch, ongedwongen en ongeposeerd. We fotograferen graag bruidsparen die het leuk vinden om op hun trouwdag een  hike te maken (bijvoorbeeld in het bos) voor wat mooie sfeerbeelden. Een beetje avontuurlijk dus, en in een ontspannen sfeer. Verder vinden we het ook erg leuk als een bruidspaar op hun trouwdag doet waar ze zelf zin in hebben, zodat het een authentieke dag wordt.

Wie komt onze bruiloft fotograferen?

Na jullie eerste e-mail check ik onze agenda’s en hoor je gelijk wie er nog beschikbaar zijn : Ehab, Angie of ik zelf. Na het reserveren van jullie datum wordt er uiteraard niet gewisseld van fotograaf. De nabewerking wordt steeds door één zelfde persoon gedaan en is zoals je op de site ziet. Het eindresultaat is uiteraard wel afhankelijk van het licht, het land, het seizoen en het weer.

Wat is de werkwijze?

Meestal starten we een uur of een half uur voor de bruid in haar jurk gaat. We fotograferen de trouwdag zoals hij loopt en zijn onopvallend aanwezig. Om iedereen op de foto te krijgen zoals hij of zij is hebben we een open en vriendelijke houding en werken we op een relaxte manier zodat mensen zich op hun gemak voelen.

In welk gebied is Madame Poppy werkzaam?

Vooral in Nederland en Vlaanderen maar we zijn ook regelmatig in het buitenland te vinden want we zijn alledrie gek op avontuur! We reizen jullie graag achterna om jullie verhaal waar dan ook vast te leggen. Up next: Schotland , Italië en Zuid Afrika. Voor trouwen in het buitenland kun je een offerte op maat aanvragen.

Heb je een wishlist?

Ik zou het heel leuk vinden om meer te fotograferen in mijn favo land Noorwegen en de rest van Scandinavië. Ook staat een tropische destination wedding bijvoorbeeld op de Malediven, Mauritius of Curacao op mijn lijst. En meer elopements, bijvoorbeeld in Canada / USA . Voor de rest ben ik wel te porren voor elk ander avontuur waarbij ik een lovestory kan combineren met mooie landschappen.

V.w.b. trouwlocaties in Nederland staan Terschelling, Ameland, de Hazelhof, het Rijk van de Keizer, de Lievelinge en de Metaalkathedraal nog op mijn must-visit lijstje. En wie weet hebben jullie wel een hele toffe trouwlocatie in gedachten waar ik nog nooit van heb gehoord!

Mag ik mijn eigen fotoselectie doorgeven voor het trouwboek?

Jazeker, in de online fotogalerij kun je je selectie voor het trouwboek doorgeven en direct naar Madame Poppy versturen. Als de  layout klaar is krijgen jullie die ter goedkeuring te zien. Vervolgens kun je wijzigingen doorgeven, net zo lang tot jullie trouwboek perfect is.

Wat gebeurt er als de fotograaf ziek wordt of een ongeluk krijgt?

Naast onze eigen fotografen is ons netwerk gevuld met een hele boel goede professionele trouwfotografen, waarvan er ook een aantal op de zelfde manier werken. Door een facebook- en een whatsappgroep helpen we elkaar met enige regelmaat uit de brand als er een calamiteit is.  Gelukkig komt dit in de praktijk nauwelijks voor.

Geef je ook workshops?

Ik vindt het erg leuk om andere bruidsfotografen en aanstormende talenten te helpen met hun bedrijf. Zo geef ik privé mentorsessies, beginnersworkshops en twee keer per jaar organiseer ik samen met BEST DAY EVER Events Portfolio Bootcamp. Tijdens deze bootcamps helpen we bruidsfotografen videografen en stylisten aan een meer eigenzinnig en internationaal portfolio. Kijk op de fotografen pagina voor alle workshops.

Hoe kunnen we je boeken?

Om te beginnen vind ik het leuk als je wat informatie stuurt over wie  jullie zijn en wat voor ideeën jullie hebben. Als de datum nog vrij is in de agenda van één van ons ontvangen jullie de link naar het online boekingsformulier. Om te reserveren vul je dit formulier in en voldoe je de aanbetaling, die je kunt betalen via overboeking, iDEAL of  cryptovaluta. Zodra de aanbetaling is voldaan staat de datum muurvast in de agenda. Als jullie plannen een beetje concreet beginnen te worden volgt het intake gesprek in Apeldoorn (of Uden / Capelle a/d IJssel als je Ehab of Angie boekt) om alles door te spreken, boeken te bekijken en even samen een koffietje te drinken. Voor bruidsparen die ver weg wonen is dit soms niet handig, vandaar dat we ook regelmatig skypen.

Instagram