Informatie bruidsfotografie

Over bos, kampvuur en buitenkindjes

Toen ik klein was tekende ik iedere dag. Meestal orka's en paarden. Als ik niet aan het tekenen was zat ik ergens in een boom of op een pony tussen de weilanden.

Ik hou van bos, zelfs als het regent. En van fjorden, want Noorwegen is mijn favoriete land. Italië komt op twee.

Ook hou ik van festivals, kampvuurtjes, boerderijen, ruig landschap, Engelse tuinen en natuurlijk van mijn familie: mijn lieve Real Madrid fanatic Yvo en onze twee buitenkindjes die altijd zwarte handjes en knietjes hebben. We wonen (hoe kan het ook anders) in het bos, vlakbij Apeldoorn.

Ik ben sinds 2015 full time bruidsfotograaf en fotografeer ongeveer 25 bruiloften per jaar. Kennis doorgeven aan andere fotografen vind ik tof, samen met stylist Nailia organiseer ik twee keer per jaar Portfolio Bootcamp voor bruidsfotografen, videografen en bruiloftstylisten in het buitenland. 

foto's door Anouk van Ravenhorst

Mijn visie als bruidsfotograaf

Gelukkig krijg ik altijd alle artistieke vrijheid van de geweldige bruidsparen die met mij op avontuur gingen.

We maakten hikes door bossen, langs weilanden, door tuinen, langs de stranden van een fjord. Ongedwongen en ongeposeerd, gewoon relaxt. Soms werden hun schoenen vies. We maakten hun eigen authentieke lovestory.

Op de dag van de bruiloft waren hun vrienden mijn vrienden. Ik werd opgenomen in de familie, sprak over leuke dingen en serieuze onderwerpen. Proostte met ze mee. Stond al twee keer in een trouwboek.

Een bruiloft fotografeer ik graag op een filmische, verhalende manier. Ik ben er niet alleen als jullie fotograaf, maar ook als jullie vriend.

Zo kan ik alle karakters en mooie momenten op beeld vangen van een dag die ontzettend snel voorbij gaat. Een lachende ouder, een traan van je beste vriendin, de sfeer, de details, de omgeving, het plezier.

Ik ga graag met jullie op avontuur om samen wat tijd door te brengen en ondertussen wat foto's te maken. Maak je dus vooral niet druk over poseren, laten we gewoon een hike maken en ons verrassen.

Investering 2018-2019

“Zelfs de gasten zeiden achteraf : Jullie fotograaf was iedere cent waard! ”

Hier vind je mijn bruidsfotografie collecties. Voor speciale verzoeken zoals een collectie op maat, een korte bruiloft of een elopement kun je het best even mailen.

Collectie 1 € 2400,-

10 uur fotografie

5 foto's binnen enkele dagen

> 500 foto's in hoge resolutie binnen 6 weken

online fotogalerij

Linnen fine art trouwboek 23 x 30 cm met 50 pagina's en jullie eigen fotoselectie

Reiskosten NL en Vlaanderen inbegrepen

Collectie 2 € 2000,-

8 uur fotografie

5 foto's binnen enkele dagen

> 425 foto's in hoge resolutie binnen 6 weken

online fotogalerij

Linnen fine art trouwboek 23 x 30 cm met 30 pagina's en jullie eigen fotoselectie

Reiskosten NL inbegrepen  

Collectie 3 € 1500,-

6 uur fotografie

5 foto's binnen enkele dagen

> 350 foto's in hoge resolutie binnen 6 weken

online fotogalerij

Linnen fine art trouwboek 15 x 15 cm met 20 pagina's en jullie eigen fotoselectie

Reiskosten NL inbegrepen

V.I.P. Collectie €3250,-

Fotografie vanaf een uur voor de jurk aan gaat tot het feest goed op gang is.

Binnen enkele dagen ontvangen jullie een highlights preview van > 25 foto's

Binnen 2 weken ontvangen jullie > 650 foto's in hoge resolutie

Online fotogalerij om te delen met familie en vrienden

Doosje met 12 foto afdrukken

Fine art trouwboek naar keuze met 70 pagina's en cover van linnen of leer met naam embossing

Jullie eigen selectie in het trouwboek

Reiskosten Nederland en Vlaanderen inclusief

Kortom : het complete verhaal van jullie trouwdag!

 

Opties

Loveshoot met >50 foto's € 300,-

Extra uur fotografie € 125,-

10 extra pagina's in het trouwboek € 125,-

Upgrade trouwboek cover naar leer € 150,-

Handgemaakte bewaardoos € 50,-

Naam embossing trouwboek of bewaardoos € 50,-

Ouder album / Loveshoot album € 200,-

Reis- en verblijfskosten Ardennen € 275,-

Second shooter tarieven op aanvraag.

Destination Weddings

Trouwen jullie in het buitenland?  Dan reis ik jullie graag achterna! Ik ben dol op reizen en vind het leuk om dit te combineren met het fotograferen van jullie lovestory.

Up next : Marokko, Schotland, Italië, Noorwegen.

FAQ

Hoeveel foto’s krijgen we?

Bij mijn meest geboekte collectie van 10 uur bestaat de selectie uit minimaal 500  foto’s in hoge resolutie.

In welk gebied ben je werkzaam als bruidsfotograaf?

Vooral in Nederland en Vlaanderen. Zelf woon ik in Apeldoorn. Ik ben trouwens gek op avontuur dus ik reis jullie graag achterna om jullie verhaal waar dan ook vast te leggen. Up next: Marokko, Schotland, Italië en Noorwegen. Voor trouwen in het buitenland kun je een offerte op maat aanvragen.

Hoeveel bruiloften fotografeer je per jaar?

Ongeveer 25 waarvan meestal minimaal 5 in Vlaanderen en een paar in het buitenland. Ik fotografeer ook af en toe elopements en loveshoots vind ik ook altijd tof om te doen.

Zijn we een goede match?

Ik fotografeer heel graag bruidsparen die zich kunnen vinden in mijn fotografie : natuurlijk, filmisch, ongedwongen en ongeposeerd en die het leuk vinden om op hun trouwdag een  hike te maken (bijvoorbeeld in het bos) voor wat mooie sfeerbeelden. Een beetje avontuurlijk dus, en in een ontspannen sfeer. Ik vind het zelf ook erg leuk als een bruidspaar op hun trouwdag doet waar ze zelf zin in hebben, zodat het een authentieke dag wordt.

Wat is je werkwijze?

Meestal start ik een uur of een half uur voor de bruid in haar jurk gaat. Ik fotografeer de trouwdag zoals hij loopt en ben onopvallend aanwezig. Om iedereen op de foto te krijgen zoals hij of zij is heb ik altijd een open en vriendelijke houding en werk ik op een relaxte manier zodat mensen zich op hun gemak voelen.

Heb je een wishlist?

Ik zou het leuk vinden om meer te fotograferen in mijn favo land Noorwegen en de rest van Scandinavië. Ook staat een tropische destination wedding bijvoorbeeld op de Malediven, Mauritius of Curacao hoog op mijn lijst. En meer elopements, bijvoorbeeld in Canada / USA . Voor de rest ben ik wel te porren voor elk ander avontuur waarbij ik een lovestory kan combineren met mooie landschappen, dus als jullie trouwen in het buitenland reis ik graag mee!  In Nederland wil ik graag nog eens naar een waddeneiland. V.w.b. trouwlocaties staan de Hazelhof, het Rijk van de Keizer, de Lievelinge en de Metaalkathedraal nog op mijn must-visit lijstje. En wie weet hebben jullie wel een hele toffe trouwlocatie in gedachten waar ik nog nooit van heb gehoord.

Mag ik mijn eigen fotoselectie doorgeven voor het trouwboek?

Jazeker, in de online fotogalerij kun je je selectie voor het trouwboek doorgeven en direct naar mij versturen. Als ik de layout klaar heb krijgen jullie die te zien. Vervolgens kun je wijzigingen doorgeven, net zo lang tot jullie trouwboek perfect is.

Werk je ook met een second shooter?

Normaal gesproken kom ik alleen, maar als het wenselijk is kan ik een second shooter meenemen. De editing is dan uiteraard wel in mijn signature stijl.


Kunnen we onze foto’s offline houden?

Ik ben full time fotograaf. Daarom is het noodzakelijk dat ik mijn foto’s regelmatig online laat zien zodat toekomstige bruiden me weten te vinden. Als het wenselijk is dat de complete reportage offline blijft kunnen jullie de fotorechten kopen voor € 2000,- . Dit bedrag compenseert de inkomsten van 1 bruiloft die ik hierdoor eventueel misloop. Uiteraard kun je altijd aangeven dat je bepaalde foto’s niet online wil hebben, dat is geen enkel probleem.

Ben je verzekerd?

Ja

Heb je reserve apparatuur?

Ja

Wat gebeurt er als je ziek wordt of een ongeluk krijgt?

Gelukkig is mijn netwerk gevuld met een hele boel goede professionele trouwfotografen, waarvan er ook een aantal op de zelfde manier werken als ik. Door een facebook- en een whatsappgroep helpen we elkaar met enige regelmaat uit de brand als er een calamiteit is. De nabewerking wordt dan voor zover mogelijk wel in mijn eigen stijl gedaan.

Hoe kunnen we je boeken?

Om te beginnen zou ik het leuk vinden als je me wat informatie stuurt over wie  jullie zijn en wat voor ideeën jullie hebben. Als de datum nog vrij is stuur ik jullie de link naar mijn online boekingsformulier. Om te reserveren vraag ik een aanbetaling, die je kunt betalen via overboeking, iDEAL of met Bitcoin en 3 andere cryptocurrencies. Zodra de aanbetaling is voldaan staat de datum muurvast in mijn agenda. Als jullie plannen een beetje concreet beginnen te worden komen we een keer bij elkaar hier in Apeldoorn om alles door te spreken, boeken te bekijken en even samen een koffietje te drinken. Voor bruidsparen die ver weg wonen is dit soms niet handig, vandaar dat ik ongeveer 1/3 van mijn gesprekken via skype doe.

Geef je ook workshops?

Jazeker, ik vind het erg leuk om andere bruidsfotografen en aanstormende talenten te helpen met hun bedrijf. Ik geef privé mentorsessies en twee keer per jaar organiseer ik samen met BEST DAY EVER Events Portfolio Bootcamp. Tijdens deze bootcamps helpen we bruidsfotografen videografen en stylisten aan een meer eigenzinnig en internationaal portfolio. Kijk op de fotografen pagina voor een filmpje en meer info.