De festivalbruiloft in het bos van Mathijs en Helene

Een festivalbruiloft in het bos. In augustus. Vol DIY details en helemaal zelf georganiseerd. Bruid Helene vertelt.

Mathijs en Helene ontmoetten elkaar 7 jaar geleden op – hoe kan het ook anders- een festival! De bruiloft vond plaats in het bos van oma, in de omgeving van Barchem in de achterhoek. De bruiloft was helemaal DIY (do it yourself) gestyled. Dat was natuurlijk een hoop werk, Mathijs en Helene zijn wel een jaar bezig geweest met alle voorbereidingen, maar gelukkig hadden ze twee hele goede en creatieve ceremoniemeesters om ze te helpen.

Helene: ‘Er komt heel veel kijken bij het organiseren van een DIY festivalbruiloft. Wij startten op een kaal weiland aan het bos, er was nog niets daar. We zijn dus echt op tijd begonnen met alle voorbereidingen. Als allereerste hebben we Madame Poppy als bruidsfotograaf geregeld, na het zien van Marije’s instagram wisten we het meteen: Jij móet als fotograaf bij onze bruiloft zijn! Natuur, bos, weilanden en festival. Het plaatje klopte helemaal bij onze locatie. ‘

Tegenover het bos ligt de boerderij van de oma van Mathijs. In de tuin van de boerderij vindt de trouwceremonie plaats, met de boerderij op de achtergrond. Heel bijzonder, want deze boerderij heeft een speciale plek in de harten van de familie. Mathijs en Helene komen er heel vaak en graag.

Altijd als ze in Barchem zijn, komen ze tot rust en hebben ze het gevoel op vakantie te zijn. Dat begrijp ik wel, het is echt een geweldige, rustige plek aan het bos. Aan een zandweg. Echt heel bijzonder. De ceremonie is vandaag gelukkig lekker buiten, want op een klein buitje ’s morgens na is het een prachtige nazomerdag.

Na de ceremonie steekt het bruidspaar het zandpad over naar de festival locatie voor felicitaties en drankjes. Om de oudjes te beschermen tegen Covid hebben Mathijs en Helene een ‘Gouwe Ouwe VIP deck’ gemaakt, waar de oudjes rustig en veilig kunnen chillen.

Helene: ‘Wat mij het meest is bijgebleven is dat ik 5 seconden alleen stond en dacht: Wauw, iedereen is hier voor ons! Al onze dierbaren hebben zoveel moeite gedaan om helemaal naar de andere kant van het land te rijden om onze bruiloft met ons te vieren in Barchem. En iedereen zag er echt op zijn best uit. Zorg dat je daar op je eigen bruiloft bij stil staat! Kijk een keer om je heen en besef hoe speciaal het is.’

Op een festivalbruiloft hoort natuurlijk een snackwagen ! Na het wegwerken van een overheerlijke zak friet met Mathijs en Helene logo liepen we nog even een kort rondje door het bos. Het licht was inmiddels erg mooi geworden dus nog even tijd voor een privémomentje voor Mathijs en Helene.

Reactie van Mathijs en Helene op de trouwfoto’s:

‘Wij zijn zooooo blij met het eindresultaat! Wat heb jij ons blij gemaakt met deze stuk voor stuk prachtige foto’s! Zo zo zo mooi!!!! Je was één met de gasten en hoorde er helemaal bij op onze dag. Super sociaal en gezellig. De foto’s zijn zo fantastisch mooi. We beleefden de hele dag weer opnieuw. Dankjewel voor je mooie werk. En het trouwalbum is ook helemaal naar onze zin. Je paste de layout zo vaak aan als we wilden. Wij raden alle bruidsparen die trouwen in de natuur, op een festivalbruiloft, of een andere toffe buitenbruiloft aan om voor Madame Poppy te kiezen!’

Ook een DIY festivalbruiloft organiseren? Begin op tijd!

Een tip van Helene: ‘Zorg dat je op tijd begint met het plannen als je gaat trouwen in het bos op eigen terrein. Er komt heel veel bij kijken. Wij startten met een kaal weiland. Zonder stroom, zonder water, er was niets! Maar als je je DIY festivalbruiloft goed voorbereidt en de tijd neemt kun je zoiets moois maken. Ik kan het echt iedereen aanraden, de voorbereiding was al bijna net zo leuk als de bruiloft zelf.

Een week van tevoren zijn we al naar Barchem gegaan en gestart met de opbouw van de festival locatie. Het voelde ook echt als een feestweek. ‘

Foto impressie van de festivalbruiloft van Mathijs en Helene


Leveranciers van deze festivalbruiloft

Stretchtent, stoelen en bar van AK verhuur uit Apeldoorn

Foodtruck: Wij van Burgerzaken

Kaarten en borden: van Bar letters en zo

Trouwjurk: La Nova uit Dordrecht

Trouwpak: Bij Heino uit Bussum

Ringen: Edelsmid Michel Smeijsters uit Oirschot

DJ: Westlight & Sound

Bloemen en decoratie: DIY

Trouwfotograaf Madame Poppy