Portfolio Bootcamp

Portfolio Bootcamp is in 2017 opgericht door Nailia Yermakova (BEST DAY EVER Events) en Marije van der Leeuw (Madame Poppy Bruidsfotografie). Na 9 buitenlandse edities en 7 Nederlandse edities is voor ons het moment aangebroken om het stokje door te geven aan een ander team. Nailia werkt momenteel al ontzettend veel in het buitenland en voor mijzelf blijft het logistiek een enorme uitdaging met de ‘boerderij’ hier thuis.

Op 30 april staat de voor ons laatste editie op het programma; Madeira. Deze is wederom uitverkocht voor fotografen. Wij hebben 10 plekken voor fotografen en 3 a 4 voor weddingplanners.

9 buitenlandse edities: Noorwegen, IJsland, Marokko, Zuid-Afrika, Schotland, Noord-Ierland, Tenerife, Cappadocië en 30 april staat Madeira op het programma.

Noorwegen was voor ons een pilot. IJsland, Schotland, Noord-Ierland, Tenerife, Cappadocië en Madeira waren allemaal uitverkocht voor fotografen. We hebben ook altijd 2-3 weddingplanners / stylistenplekken, die zijn niet altijd uitverkocht. In Madeira gaat 1 weddingplanner mee, de vorige edities waren dat er 2-3.

7 Nederlandse edities, o.a. bij Tuin de Lage Oorsprong, Het Hoogh Huys, de Hazelhof.

Emaillijst & Website

De website www.portfoliobootcamp.nl is gemaakt met Wix. Er staan er 272 mensen op de emaillijst in Wix. Hier liggen nog kansen, want wij zijn niet actief bezig geweest met het werven voor de mailinglijst. Het online programma is niet inbegrepen in de overname.

Social Media

Instagram: 2901 volgers

Facebook : 592 volgers

En een aantal Facebookgroepen die samengevoegd kunnen worden.

Deelnemers

25% van de deelnemers voor de buitenlandse edities komt uit het buitenland. De overige deelnemers uit Nederland. Wij houden de buitenlandse edities doorgaans in het Engels.

Er zijn diverse mensen die voor een 2e, 3e of 4e keer meegaan. Ook zijn er regelmatig deelnemers die vanuit de Nederlandse editie later meegaan naar het buitenland.

Inkomsten

De winst van de buitenlandse edities ligt rond de €11.000-€13.000 per editie, er vanuit gaande dat er 3 plekken van de 14 niet verkocht worden. Dit zijn vaak de plekken voor de stylisten. Wij hielden zelf 1 of 2 edities per jaar. Deelnameprijs: € 2.262,70 inclusief btw (waarvan 700,- aanbetaling)

De NL edities rond de €4500,-. Wij hielden hiervan ook 1 a 2 edities per jaar. Deelnameprijs: €595,- inclusief btw

Ex-bootcampers betalen 50,- minder voor deelname.

Overname

De overnameprijs is de winst van 1 buitenlandse editie, €12.000,- ex btw.

Heb je interesse om Portfoliobootcamp over te nemen, al dan niet met iemand samen ? Stuur me dan even een mailtje: info@madamepoppy.nl.