Trouwen in een kas

Trouwen in een kas heeft een hoop voordelen. Het Nederlandse weer kan zelfs in de zomer best grillig zijn. Als jullie verzekerd willen zijn van het groene buitensfeertje, weer of geen weer, ga dan op zoek naar trouwlocaties met een kas. Op deze pagina zet ik mijn favoriete kassen voor je op een rij.

Trouwlocaties met een kas

Er zijn een aantal mooie trouwlocaties met een kas of orangerie. Dit zijn de mooiste trouwlocaties met een kas:

Tuin de Lage Oorsprong in Arnhem

Deze prachtige kas vind je in Oosterbeek, vlakbij Arnhem. Naast de kas is er een prachtige tuin, een amfitheater, een vijver en een oranjerie. De groene plant in deze kas is een passiflora, deze plant is tot diep in de herfst groen.

Styling: BEST DAY EVER Events

In de Kas in Nijmegen

Trouwlocatie in de Kas is ook erg mooi en creatief ingericht met oude deuren en boekenkasten. In de kas groeien druiven en naast de kas is een boomgaard waar je bij goed weer ook tussen de appeltjes kunt trouwen.

trouwen in een kas

De Hazelhof in Rijsbergen, Brabant

Deze trouwlocatie heeft de meest bijzondere kas. Deze kas is het werk van de enorm creatieve tuinbreinen Ton en Huub. Als tuinliefhebber vielen mijn ogen open toen ik hier voor het eerst was, het kleurenpalet is zo fantastisch gekozen en de tuin er omheen is weelderig en prachtig. Heerlijk & Hecht verzorgt er de catering, en je kunt ze ook inhuren voor styling, bloemen en als ceremoniemeester.

Het Hoogh Huys in Winssen

Deze prachtige landelijke trouwlocatie heeft naast een mooie kas ook een schuur, kippetjes en een prachtige tuin met moestuin van waaruit verse gerechten worden bereid. De locatie heeft een Franse vibe met veel brocante styling, echt geweldig! Naast de kas is er een pergola met blauwe regen en een oude deur. Dit is een hele mooie setting als het droog is met een prachtige lichtinval.

Domaine d’Heerstaayen in Strijbeek

De weelderige orangerie van Domaine d’Heerstaayen is een absolute eyecatcher en een prachtige plek voor de trouwceremonie. ’s Avonds kun je er gezellig dineren onder de lampjes bij een knapperend haardvuur. Deze landelijke trouwlocatie heeft ook een boomgaard en een glazen kas waar je gezellig kunt lunchen. Heerlijk & Hecht en Tastem verzorgen hier de catering. Ik heb deze cateraars allebei getest, beide aanraders! Lekker, whole foods, high end en goed passend bij de locatie.

de Botanische tuinen van de Universiteit in Utrecht

Trouwen in een kas in Utrecht kan bij de Botanische Tuinen van de UU. Je kunt er ook tussen de tropische planten dineren, een rondje lopen door de tuinen of de vlindertuin bezoeken.

Landgoed Groot Warnsborn

Deze trouwlocatie ligt in Gelderland, midden in de bossen. Het landgoed heeft een orangerie met een levende plantenmuur dus je bent altijd verzekerd van een mooie groene backdrop. Van de kas zelf heb ik geen foto helaas, maar de foto hier maakte ik vlak achter de kas – je loopt er zo het bos in!

Landgoed Roggebotstaete in Dronten

Deze trouwlocatie met kas staat nog op mijn bruidsfotografie wensenlijst. Trouwen jullie bij Roggebotstaete? Let me know!

Op de pagina met bruiloften vind je een aantal bruiloften in kassen.

Waar kun je trouwen in een kas in Brabant?

De Hazelhof, Akkerzicht, Domaine d’Heerstaayen en er zijn trouwlocaties met kas in de buurt van Nijmegen vlakbij Brabant. Bekijk ze allemaal hier!

Waar kun je trouwen in een kas in Gelderland?

Tuin de Lage Oorsprong, In de Kas, Het Hoogh Huys, Landgoed Groot Warnsborn.

Waar kun je trouwen in een kas in Flevoland?

Roggebotstaete.