Finn en Kathrin trouwen in het bos in Utrecht (festivalbruiloft)

Trouwen in het bos. Manchetknopen met een tekst uit Lord of the rings. Bruidsmeisjes met dreamy flowercrowns. Een brandweerauto met een cocktailbar. The Hillbilly Moonshiners. Wat een te gekke authentieke bruiloft!

Finn en Kathrin ontmoetten elkaar in 2010 in de lokale Ierse pub, waar die dag St Patricksday werd gevierd. Daar raakten ze aan de praat en ze hielden niet meer op! Na 2 weken besloten ze al om te gaan samenwonen & the rest is history!

Trouwen in het bos

Finn : “We zijn eerst een tijdje aan het brainstormen geweest over hoe we de bruiloft voor ons zagen en kwamen eigenlijk meteen op het idee om buiten in de natuur te trouwen.

Het eerste idee was om alles zelf te organiseren dus ergens een veld te zoeken met een oude schuur of tent maar na wat research kwamen we er achter dat dit nogal veel gedoe was. Denk aan elektriciteit, vergunningen, personeel, toiletvoorzieningen, eten en drinken.

Toen zijn we gaan googlen op woorden als buiten trouwen, trouwen in het bos, tent en festival bruiloft en zo kwamen we al vrij snel bij onze locatie Feel good Tent Event in Lage Vuursche en een paar weken later reden we dwars door het bos richting de trouwlocatie. Eigenlijk hebben we er niet over na hoeven te denken en hebben we na het gesprek gelijk een datum gepland.”

Bohemian Bloemenkransen en Bruidsboeket

Kathrin liet haar bruidsjurk maken bij Light and Lace, een bruidsmode ontwerper uit Duitsland.  De bloemenkransen en het bruidsboeket zijn van Bloemsierkunst Marion.

DIY Bruiloft Styling

“We hebben erg veel aandacht besteed aan het festival thema van de bruiloft, puur omdat we dit zelf zo gaaf vinden. We zijn allebei best perfectionistisch als het op stijl aankomt : alles moet in onze ogen écht goed zijn.

We hebben veel naar moodboards en magazines gekeken op Pinterest en Instagram en zijn zo aan de slag gegaan.

Omdat ik (Finn) grafische vormgeving heb gestudeerd hebben we heel veel DIY kunnen doen waar we behoorlijk wat mee bespaard hebben. Daar bovenop was het ook nog eens super om te doen!

Ons thema sluit erg aan bij onze levensstijl, we houden erg van natuurlijke kleuren en vooral moest het een casual festival bruiloft worden. Daarom hebben we er ook voor gekozen dat de bruidegom niet in pak zou trouwen en ook de getuigen mochten geen jasje aan. En : geen hoge hakken maar allstars voor de dames.

Naar de Barbershop in Utrecht

Finn & Kathrins mooie zomerse trouwdag begon hartje Utrecht, waar ik mocht aanhaken bij Finn en zijn Best Men bij de barbier : Local Heroes. Enjoy!

Tips van Finn en Kathrin

“Trouwen is best duur. We hebben bespaard door veel zelf te maken aan styling en de moeder van de bruid heeft al onze bruidstaarten en muffins gebakken. Dat gaf ook nog eens een persoonlijk karakter aan de bruiloft.

Ook is het echt een goed idee om veel online te zoeken naar verschillende mogelijkheden en niet alleen in Nederland te zoeken, maar ook eens online te kijken zoals op Etsy, waar we onze bedankjes kochten: zakjes met bloemenzaadjes.”

“De belangrijkste tip die we kunnen geven is, zie het als één groot feest en laat het allemaal op je afkomen. We hebben beide de bruiloft als 1 groot feest gezien. Wij zijn beide niet van de spelletjes, stukjes en gekke fotopresentaties en hebben geen vaste tafelplekken gemaakt waardoor er een ongedwongen sfeer was tijdens de hele dag.”

Bluegrass by The Hillbilly Moonshiners

“Één van de meest bijzondere onderdelen van de bruiloft was onze band. Ze hebben er zo’n feest van gemaakt! Aan het eind stond echt iedereen op de dansvloer, zelfs het personeel! Van alle bruiloft gasten kregen we alleen maar geweldige reacties.  Kathrin komt uit Duitsland en haar familie had nog nooit zo’n trouwerij meegemaakt maar ze vonden het allemaal super gaaf!”

Reactie van Finn en Kathrin

“Marije was echt een geweldige bruidsfotograaf!  We hebben haar via internet gevonden en ze was  direct erg enthousiast over ons idee. Ze was er de hele dag bij, vanaf de voorbereidingen tot in de avond. Veel van onze gasten vroegen of zij een vriendin van ons was omdat ze zo fijn met iedereen omging en het voelde alsof we haar al jaren kenden.

Ze heeft ook zulke geweldige foto’s van ons gemaakt.

We hadden van te voren afgesproken dat ze vooral veel momentopnames zou maken zonder al te veel geforceerde portretten en dat is zo goed gelukt. We zijn op veel trouwerijen geweest waar de fotograaf erg aanwezig was en het af en toe best wel storend werkte maar bij Marije hebben we dat niet één keer gehad.

Het moment dat we de foto’s ontvingen was het alsof we de hele trouwdag weer opnieuw beleefden. Het is natuurlijk een investering om een goede fotograaf erbij te hebben maar de foto’s heb je voor altijd en zijn zo’n super herinnering! We zouden haar direct weer opnieuw inhuren! ”

Leveranciers van de festival bruiloft van Finn & Kathrin
Bluegrass Band : The Hillbilly Moonshiners // Trouwlocatie : Feelgood Tent Event Lage Vuursche // Barbier : Local Heroes Utrecht // Styling: Finn & Kathrin DIY // Bruidskapsel : Rob Peetoom Utrecht // Bruidsjurk : Light and Lace Duitsland // Bruidsboeket : Bloemsierkunst Marion // Trouwring Finn : Eire Ecorings Ierland // Manchetknopen : Retro Beads and Bangles, Engeland // Trouwring Kathrin : CL Diamonds New York // Strik en Bretels Finn : Profuomo // Cocktails : De Blusbus // Koffiewagen : De Koffiekar // Cellist en Violist : Strijkduo het Spieghel // Bruidstaarten : Gemaakt door de moeder van de bruid // Bruidsfotograaf : Marije van der Leeuw – Madame Poppy