Trouwen in het bos met laid-back feest tussen de weilanden

Koen en Lynn trouwen in het bos

…en aansluitend vieren ze met familie en vrienden een geweldig feest op een landelijke stek tussen de weilanden. Precies wat ik zelf leuk vindt, lekker buiten, bos, laidback en lieve mensen. Enjoy!

“Het aanzoek van Koen was tijdens onze wereldreis. In elk land had hij mij stiekem ten huwelijk gevraagd en daar een foto van gemaakt. We stonden bijvoorbeeld op een boot in Vietnam en dan maakte hij een selfie met een shirt aan waar ‘Will you marry me’ op stond, terwijl ik zelf nietsvermoedend op de achtergrond met iemand stond te kletsen. Ook tijdens een zipline tocht tussen de bomen in Laos nam hij een foto met een bordje er op. Aan onze reisvrienden en familie thuis had hij gevraagd om een foto te sturen met de tekst ‘Will you marry him?’
Na een paar maanden reisden onze moeders met het boek naar Nieuw Zeeland. Koens moeder had ook de trouwring mee, die hij liet maken door een bevriende juwelier.
Pas na 1 maand vroeg hij me daadwerkelijk ten huwelijk, toen onze moeders alweer terug waren in Vlaanderen en wij nog een aantal weken door Nieuw Zeeland gingen reizen. In de duinen met zonsondergang, wachtend op zeldzame pinguins die maar niet kwamen opdagen zei hij dat hij ‘chocolademelk en een vuurtje’ ging halen. (Lees : het boek en de trouwring). Gelukkig had hij ook de chocolademelk mee, en toen het op was ging hij ineens op zijn knieën! Ik kon bijna niet wachten om ‘ja’ te zeggen. Koen kreeg van de zenuwen het ringendoosje bijna niet open. Hij had er iets enorm speciaals van gemaakt.”

Trouwen in het bos

We wilden trouwen in het bos en zijn uiteindelijk getrouwd in de omgeving van het ouderlijk huis van Koen, tussen de bossen en weilanden van Ranst, Vlaanderen. Toen we de plek voor ons trouwfeest bij een bevriende boer hadden gevonden wilden we graag trouwen in het bos daar vlakbij. Gelukkig kent Koens moeder de beheerder en voor ons maakte hij een uitzondering!
Een paar weken voor de bruiloft zijn we het bos vast gaan opruimen. Voor zover je een bos kunt opruimen natuurlijk, haha!

Een weddingplanner inhuren voor je bruiloft

“Al snel wisten we dat we een ‘laid-back’ bruiloft in de open lucht wilden en vooral niet te klassiek. In Nieuw-Zeeland hebben we samen gebrainstormd en gelukkig vonden we dezelfde dingen leuk. Bos, lange tafels in het gras en een relaxte stijl. Alleen de uitvoering bleek wat ingewikkelder. Omdat we onze vrienden niet wilden laten werken op onze eigen bruiloft hebben we als weddingplanner en bruiloft stylist Café Marriage ingehuurd om op de dag zelf de organisatie en styling te doen. Café Marriage paste perfect in het plaatje dat we voor ogen hadden.

Fotoshoot in the golden hour

Als je een landelijke zomerbruiloft organiseert waar niets moet en alles mag zijn er altijd wel een paar gestolen momentjes waarom je wat foto’s kan maken van jullie twee. Zoals in het gouden uur, vlak voor zonsondergang. Dan is het licht echt het allermooiste.

Tip van bruid Lynn : kies voor lange tafels!

“Als je de keus hebt, kies dan voor lange tafels i.p.v. ronde. Bij ronde tafels praat je alleen maar met de persoon naast je, de overkant versta je niet. Verder hadden wij zelf geen vast seating plan, zodat je gezellig kan wisselen. En hou het nonchalant. onze bruiloft is éën groot laid-back vriendenfeest geworden! “

De openingsdans

Onze openingsdans hebben we geleerd via Ruby Colle, een danseres die startend is en een vriendin van een nicht van me. Ik dans wel al als hobby op en af heel m’n leven, Koen nog nooit :D, het was een uitdaging!

Na de bruiloft kreeg ik nog een supertoffe review van Koen en Lynn.
“Beste Marije, nog eens super hard bedankt om onze bruidsfotograaf te zijn, de foto’s zijn FE-NO-ME-NAAL !! Voor jou was het een eindje rijden van Apeldoorn naar België (Antwerpen), plus een vroege start, maar je was er zonder problemen van het begin tot einde bij.
We hadden voor je gekozen omdat je het ‘buiten’-sfeertje zo goed weergaf en dat was belangrijk voor onze trouwceremonie in het bos en landelijk tentfeest.
Daarnaast vonden we een nonchalante en gezellige sfeer ook super belangrijk en ook dit komt over op de foto’s. Je maakte onze verwachtingen ook zeker waar! We hebben zo hard nagenoten toen we door je fotoreportage bladerden en nog krijgen we er geen genoeg van. We ontdekken elke keer nog nieuwe details. Gezien je ook zoveel uren bij ons hebt vertoeft – zonder echt op te vallen – had je ook véél foto’s genomen en was super fijn dat je ook de moeite hebt genomen om zoveel foto’s – meer dan afgesproken – af te werken, hartelijk dank Marije !! We kunnen je absoluut aanraden, zeker aan bruidsparen die iets meer willen dan de ‘klassieke’ bruidsfotograaf. “

Leveranciers van de landelijke bruiloft van Koen en Lynn

Bruiloft styling en weddingplanners:  Café Marriage

Trouwambtenaar: Ken Pichal van Rituelenhuis.be

Bruidsjurk: Pronovias

Bruidsboeket en bloemstukken: Ellis Flowers, Turnhout

Trouwpak: Café Costume, Antwerpen

Strikjes en Manchetknopen: DIY door Koen

Bruids make-up: Make Up Garden

Haarstylist: Jill Maria Platteaux

Tapas en overige bruiloft catering: Entre-deux-cotes (via Café Marriage)

Bruidstaarten en sweet table: Bakbox Antwerpen

IJskar: Fratelli Antwerpen

Fotobooth: Portret Odette (via Café Marriage)

Bruidsfotograaf: Madame Poppy