Jens en Shannon trouwen bij In de Kas in Nijmegen

Een romantisch aanzoek en een droombruiloft op een zomeravond in een boomgaard… LOVE!!!

In de weilanden vlakbij Nijmegen staat een hele mooie landelijke trouwlocatie:  In de Kas in Winssen. Ik ben zelf een enorme tuin fan dus met een kas maak je mij altijd heel erg blij. Weelderige begroeiing met druiven en hop, houten details en een enorme boomgaard vol appels en peren.

Omdat het een prachtige zwoele zomeravond is trouwen Jens en Shannon buiten in de boomgaard. Achterop het terrein van In de Kas staat een grappig klein blokhutje onder de bomen waar Shannon haar bruidsjurk aantrekt. Shannon was zo lief om alles over het aanzoek en hun geweldige zomerbruiloft met ons te delen ter inspiratie. Enjoy!

First things first, hoe ging het aanzoek?

‘Jens en ik hebben elkaar leren kennen toen ik samen woonde met een vriendin. Zij werkte met hem. Op een avond ging ze met haar collega’s uit in Nijmegen en vroeg of ik mee ging.  Vanaf die avond zijn we onafscheidelijk. Het voelde meteen goed en ik had al meteen het gevoel dat dit iets bijzonders was.

Na bijna twee jaar heeft hij mij ten huwelijk gevraagd.

Dat ging zo: een vriendin vroeg of ik wat met haar wilde drinken in de stad. We liepen naar een cafe  in Arnhem en onderweg, op mijn lievelingsplek in Arnhem, stond Jens. Het is een prachtig plekje bij een mooie brug met een treurwilg met het uitzicht op Sonsbeekpark. Ik had al meteen het gevoel dat er iets zou gebeuren en werd zenuwachtig.

Toen ik bij hem aankwam zei hij dat hij een cadeau had voor me. Ik pakte het uit en het was een mooi boek met daarin allemaal foto’s van mijn familieleden en vrienden die, allemaal op een leuke wijze, de vraag: ‘Wil je met Jens trouwen?’ vast hadden.

Na twee pagina’s riep ik al JA!! Hij zei dat ik wel alles moest afkijken (want hij had de trouwring nog niet vast en moest nog op de knieën haha).

Toen ging hij op z’n knieën en vroeg me ten huwelijk.

Daarna gingen we terug naar huis en daar zaten mijn moeder, zus en wat vriendinnen ons op te wachten. Zij hadden het hele huis versierd en er was lekker eten en champagne.

De ochtend er na zijn Jens en ik naar Parijs gereden en zijn daar een paar dagen gebleven. Het was fantastisch! ‘

Trouwlocatie In de Kas in Winssen

De voorbereidingen voor de bruiloft konden beginnen. ‘Ik wist niet goed waar ik moest beginnen, want ik had dit natuurlijk nog nooit eerder gedaan.

Er is zoveel keus in alles als het gaat om bruiloften, en we zijn voornamelijk uitgegaan van ons gevoel. We wilden een kleine bruiloft in een mooie omgeving waar we ons op ons gemak zouden voelen. Grote kastelen en grotere trouwlocaties vielen hierdoor voor ons al snel af.

Jens vond op internet trouwlocatie In de Kas in Winssen. We bekeken de website en waren direct enthousiast. Dit was precies wat we zochten! Vaak heb je mooie buitenlocaties, maar dan zijn de binnenlocaties vaak vergelijkbaar met sportkantines en dat wilden we niet. En aangezien we in Nederland gingen trouwen moesten we qua weer overal rekening mee houden.

Voor ons was de locatie echt heel erg belangrijk en In de Kas had alles wat we wilden. Toen we daar de eerste keer aankwamen was ik meteen betoverd en kreeg ik tranen in mijn ogen. Het was zo ontzettend prachtig en het voelde allemaal zo natuurlijk aan! Precies wat wij voor ogen hadden.

De landelijke stijl past bij ons, we hoefden er niets aan te passen of aan toe te voegen. Het was perfect! Dit was dan ook het uitgangspunt voor onze hele bruiloft. Alles wilden we in dezelfde stijl hebben, zodat het allemaal klopte en bij elkaar paste. Van uitnodigingen tot aan muziek en uiteraard ook de bruidsfotograaf. Dit was voor ons heel belangrijk.’

De bruidsjurk

Shannon : ‘Ik heb zelf in een bruidsboetiek gewerkt dus ik was bekend met de verschillende trouwjurken. Ik wist zeker dat ik geen grote glitterjurk wou en was op zoek naar een rustige bruidsjurk die iets bijzonders had (voor mijn gevoel) en het liefst een wat uniekere jurk die niet overal te vinden was.

Daarnaast vond ik het ook belangrijk dat ik genoeg bewegingsvrijheid had in de trouwjurk. Ik wilde er makkelijk in kunnen dansen en bewegen. Na lang online zoeken kwam ik uit op het ontwerpersduo Yolancris. Ik werd meteen enthousiast van hun collectie bruidsjurken. Er zaten veel haute couture jurken in die mij minder aanspraken, maar de meer draagbare jurken vond ik fantastisch. Het stofgebruik en de diverse stijlen die zij combineerden vond ik prachtig.

Ik kwam erachter dat maar twee bruidsboetieken in Nederland de jurken van Yolancris verkochten. 1 in Amsterdam en 1 in Utrecht.

Ik maakte een afspraak bij Covers Couture in Utrecht (wat een fantastische service en vriendelijk personeel! ) en daar vond ik mijn bruidsjurk. Ik vond het chiffon in combinatie met het kant heel erg mooi. Eerst wist ik niet zeker of dit de geschikte trouwjurk zou zijn voor mij maar toen ik de jurk aanhad werd ik zelfs een beetje emotioneel!

Toen ik de reactie van mijn vrienden en familie zag wist ik het meteen: dit is mijn trouwjurk. Hoewel ik in het dagelijks leven vrij simpel gekleed ga heb ik altijd gezegd dat ik op mijn bruiloft een mooie sleep wilde. Het werd een mooie lange sleep met een kanten rand.

Om het af te maken zocht ik bij Bloembinderij Elderhof in Arnhem een polscorsage uit. (Ik heb er bewust voor gekozen om geen boeket te nemen, want ik vergeet bijvoorbeeld ook altijd mijn paraplu in de trein!)’

Het trouwpak

Jens was iets minder lang bezig : hij was op zoek naar een trouwpak in Peaky Blinders stijl maar dan een tikje zomers en vond deze bij Suit Supply in Arnhem. De broekspijpen liet hij strakker en korter maken, omdat hij graag zijn witte Airforce 1 sneakers er onder wilde dragen.

Bruids make-up en haar

Mijn haar en bruidsmake up heb ik laten doen bij Kiymet in Arnhem. Ik ben samen met mijn moeder, zusje en twee vriendinnen gegaan. Het kapsel had ik vooraf al uitgezocht online via Pinterest. Ik heb er bewust voor gekozen om het op te steken zodat de bruidsjurk en mijn sleep goed zouden uitkomen. Voor mijn gevoel had ik veel make up op, maar ik heb wel aangegeven dat ik het wel neutraal wilde houden zodat iedereen me nog wel zou herkennen wanneer ze me zouden zien.

Getrouwd door een vriend

‘We vonden het erg belangrijk om onze bruiloft zo persoonlijk mogelijk te maken. Het was voor ons dan ook een raar idee dat een onbekende ons zou trouwen en allemaal verhalen zou vertellen over ons, die wij hem zelf hebben doorgegeven.

Het was in de gemeente Beuningen gelukkig mogelijk om zelf een Babs uit te zoeken.

Wesley is een goede vriend van ons en hij kan goed vertellen en schrijven. De keuze was voor ons dan ook makkelijk! Wij wilden hem als onze Babs. We hebben hem mee uit eten genomen en een mooi notitieboek gegeven met daarin de vraag of hij onze Babs wilde worden.’

DJ

‘De DJ heet Moreno Music. Deze heb ik gevonden toen ik, verplicht door mijn moeder en zusje, mee moest naar een trouwbeurs in de Eusebiuskerk in Arnhem. De reden waarom we hem hebben gekozen is omdat hij erg flexibel was in de muziekkeuze. Hij dacht fijn mee met ons. ‘

Bruidsfotograaf

‘We waren op zoek naar een trouwfotograaf die begreep wat voor sfeer we wilden creëren en wat we belangrijk vonden, terwijl we dit zelf misschien niet eens zo goed onder woorden konden brengen.

Dit is iets wat niet alle bruidsfotografen kunnen en voor ons van onschatbare waarde geweest, aangezien we nu allemaal mooie foto’s hebben van deze dag en al onze herinneringen zijn vastgelegd.We wilden gewoon een mooie dag hebben met onze familie en vrienden en naar elkaar uitspreken dat we ontzettend veel van elkaar houden.

Niets forceren zodat de sfeer hierdoor niet beïnvloedt zou worden. Marije heeft dit perfect aangevoeld en begreep ons al direct.

Huwelijksreis: Jamaica en New York, baby!

Twee dagen na onze bruiloft zijn we op huwelijksreis gegaan. We hadden een aantal landen op ons lijstje staan waar we graag naartoe wilden. Japan wilden we beiden graag zien, maar we zouden dan in het orkaanseizoen daar zijn dus daar hebben we vanaf gezien.

Aangezien we beiden groot reggae liefhebbers zijn kwamen we uiteindelijk uit op Jamaica. Bij het kijken naar vliegtickets kwamen we er achter dat we moesten overstappen in Amerika en mijn allergrootste droom was om naar New York te gaan, dus dit hebben we gecombineerd.

We zijn eerst naar New York gevlogen en hebben daar drie dagen genoten van deze heerlijke stad. Vanuit New York zijn we doorgereisd naar Kingston. We zijn het eiland rondgetrokken en hebben genoten van de mooie natuur. Een absolute aanrader is ‘Kinopi House’ en zijn prachtige boomhutten in de jungle. Na drie weken zijn we weer teruggevlogen naar New York en hebben daar nog vier nachten gezeten.’

Leveranciers van de bruiloft van Jens en Shannon

Bruidsjurk : Yolancris via Covers Couture Utrecht

Trouwpak : Suit Supply Arnhem

Bruidsmake-up en haar : Kiymet Arnhem

Bloemcorsage : Bloembinderij Elderhof Arnhem

DJ : Moreno Music

Trouwambtenaar voor 1 dag : Wesley!

Turks eten : Cigkoftem en Sahar uit Arnhem.

Trouwlocatie : In de Kas, Winssen

Bruidsfotograaf : Madame Poppy